Assessment

Een assessment is in feite niet anders dan een psychologische test die aangevuld wordt met een testprogramma waarbij rollenspellen of praktijksimulaties een onderdeel van uitmaken. Het assessment bestaat in algemeenheid uit twee al dan niet aaneengesloten dagdelen.

Gezondheidspsychologisch assessment (GPA)

De professionals van Fysergo zijn gespecialiseerd in het Gezondheidspsychologisch Assessment of wel bekend als GPA. Gezondheid en loopbaan zijn nauw met elkaar verweven. Wie de juiste carrièrekeuzes heeft gemaakt en nog steeds lekker in zijn vel zit en goed functioneert, blijft meestal gezond functioneren. Is dat echter niet het geval, dan blijkt uit de praktijk dat bij veel werknemers gezondheidsklachten ontstaan als ze op een verkeerd spoor zijn geraakt met hun loopbaan.

Waarom een GPA

Een GPA is een uitstekend instrument om in te zetten bij werknemers waarbij er twijfel is over veerkracht, stressbestendigheid en draagkracht. Of bij medewerkers die staan voor een loopbaankeuze door gezondheidspsychologische klachten. Het GPA geeft in deze situaties snel inzicht in niet alleen de psychologische aspecten, maar ook in capaciteiten, persoonskenmerken en vaardigheden. Voor de werknemer levert het GPA een advies op dat als vertrekpunt kan dienen voor een gerichte persoonlijke aanpak. Voor de werkgever levert het een gericht coachingsadvies op.

Meer weten?

Heeft u interesse in meer informatie of behoefte aan een kennismakingsgesprek over onze dienstverleningsmogelijkheden, dan kunt u dat aangeven op onze contactpagina.