Healthcheck

Een healthcheck, een PMO (preventief medisch onderzoek), een gezondheidstest zijn benamingen die weleens door elkaar heen gebruikt worden. De belangrijkste vraag die u zich als werkgever moet stellen is wat u wilt bereiken met de check. Gaat het om risico’s in kaart te brengen of om werknemers inzicht geven in hun gezondheid of wilt u met de check gedrag beïnvloeden. Het antwoord op die vragen geeft u handvaten om gericht een healthcheck of PMO passend voor uw organisatie in te richten.  

Basis healthcheck

De basis van een healthcheck brengt in kaart hoe uw werknemers omgaan met bewegen, ontspannen, roken, alcohol en voeding. Hierdoor krijgen uw medewerkers direct inzicht hun leefstijl en gezondheid. Hierna kunt u gericht interventies inzetten om hen inzetbaar te houden.

Terugkoppelingsgesprek

De visie van Fysergo is om aan de healthcheck een terugkoppelingsgesprek te koppelen. Onze ervaring is dat werknemers het terugkoppelingsgesprek als erg belangrijk ervaren. Het terugkoppelingsgesprek reikt de werknemer handvaten aan om in actie te komen. Samen wordt dan bekeken hoe de levensstijl verandert kan worden om nog vitaler te worden. Fysergo zet specifiek opgeleide vitaliteitscoaches is om die terugkoppelingsgesprekken te voeren. Deze coaches zijn opgeleid volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op motiverende gespreksvoering.

Meer weten?

Heeft in interesse in meer informatie of behoefte aan een kennismakingsgesprek over onze dienstverleningsmogelijkheden, dan kunt u dat aangeven op onze contactpagina.