Multidisciplinaire eerstelijns revalidatiezorg

Langdurig fysieke en/of psychische klachten berusten veelal op een ‘multicausale’ problematiek. Dit maakt een multidisciplinaire aanpak noodzakelijk. Multidisciplinaire revalidatie zorg is hoogwaardige zorg die geleverd wordt door een combinatie van specialisten. Bij Fysergo zijn zeven disciplines betrokken bij het leveren van deze zorg. Revalidatieartsen, arbeids- en manueelfysiotherapeuten, inspanningsfysiologen, GZ-psychologen, vitaliteitscoaches, care-managers staan garant voor een integrale aanpak.

Positief effect op arbeidsre-integratie

Multidisciplinaire revalidatie zorg heeft in de afgelopen jaren zijn positieve effecten aangetoond, ook voor werkgevers. Zo blijkt dat de meeste medewerkers binnen acht weken zowel thuis als op het werk weer normaal functioneren. Snel ingrijpen en het  vroegtijdig inzetten van een goed diagnostisch instrument als de MER diagnostiek van Fysergo voorkomt langdurig verzuim.

Diagnostiek en vervolgbehandeling

De basis van het MER programma van Fysergo is een uitgebreide multidisciplinaire intake. De intake bepaalt welke begeleiding het best bij de cliënt past. En of het zwaartepunt van de behandeling ligt op fysieke problematiek of juist op mentale weerbaarheid en psychosociaal en emotioneel in balans zijn. De vervolgbehandeling is erop gericht om juist die elementen aan te pakken waar de cliënt baat bij heeft om zowel in zijn arbeidssituatie als in het algemeen dagelijks leven duurzaam te kunnen functioneren.

Aanmelden op verwijzing

Op verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist kan deze zorg direct ingezet worden via aanmelden bij Fysergo Zorg.